Tvrdi, hladni maslac može biti prilično teško namazati na tost ili obični kruh. Ako ga stavite u mikrovalnu pećnicu, može se pregrijati i previše istopiti.
Umjesto toga, isprobajte jednostavni trik koji će omekšati maslac i bez korištenja mikrovalne pećnice.
Za omekšavanje maslaca bez mikrovalne pećnice, ulijte vruću vodu u staklenu čašu ili zdjelu i ostavite da odstoji dok se ne zagrije izvana (oko jedne minute).
Nakon toga izlijte vodu, a čašu ili zdjelu, ovisno što ste koristili, stavite na komadić maslaca. Nakon minute, čaša ili zdjela će omekšati maslac, pa će biti savršene konzistencije za mazanje.
Postoje i drugi načini da omekšate svoj maslac bez mikrovalne pećnice, kao što je korištenje ribalice za sir ili posebno dizajnirane posude za mazanje maslaca.
Ove trikove možete iskoristiti u različitim situacijama, primjerice kada pečete kolače i shvatite da ste zaboravili staviti maslac da omekša na sobnoj temperaturi, piše Lifesavvy.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!