Biden pohvalio izvanrednu hrabrost obitelji Georgea Floyda

Svijet 26. svi 202107:01
Joe Biden
Izvor: Angela Weiss / AFP

Američki predsjednik Joe Biden pohvalio je u utorak na sastanku u Bijeloj kući "izvanrednu hrabrost" obitelji Georgea Floyda, crnca kojeg je prije godinu dana usmrtio bijeli policajac u Minneapolisu, što je pokrenulo val prosvjeda i potaknulo osnivanje pokreta Black Lives Matter.

“Obitelj Floyd je pokazala izvanrednu hrabrost, posebice njegova kći Gianna”, naveo je Biden u priopćenju nakon susreta s nekoliko članova obitelji u Ovalnom uredu.

“Uoči pogreba njezina oca prije godinu dana, Jill i ja smo sreli obitelj i ona mi je rekla: ‘Moj tata je promijenio svijet'”, nastavio je i zaključio: “On je to učinio”.

Obitelj Georgea Floyda je nakon susreta s Bidenom u Bijeloj kući pozvala američki Kongres da izglasa veliki zakon o reformi policije kako bi se zaštitili ljudi obojene kože.

“Ako možete donijeti savezni zakon o zaštiti jedne vrste ptica, bjeloglavog orla, možete donijeti i savezni zakon o zaštiti crnaca”, rekao je brat Georgea Floyda, Philonise, nakon susreta s američkim predsjednikom i potpredsjednicom Kamalom Harris.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar