Otkazan let Beč-Moskva jer Rusija nije odobrila promjenu trase

Svijet 27. svi 202118:15 > 18:17
Kamil Krzaczynski / AFP

Austrian Airlines otkazao je u četvrtak let između Beča i Moskve, jer nije dobio zeleno svjetlo Rusije za preusmjeravanje leta kako bi se izbjegao bjeloruski zračni prostor, objavila je austrijska aviokompanija.

“Ruske vlasti nam nisu izdale odobrenje zaobilaženja Bjelorusije”, navela je kompanija u priopćenju. “Zato smo morali otkazati današnji let između Beča i Moskve”, dodao je Austrian Airlines u priopćenju koje prenosi AFP.

Austrijsko ministarstvo prijevoza je agenciji France presse potvrdilo današnje otkazivanje leta Austrian Airlinesa iz Beča u Moskvu. “Prema našim informacijama, ruske vlasti nisu odobrile preusmjeravanje leta”, precizirala je vlada.

Rusko ministarstvo prijevoza je navelo da “za sada nema komentara”, prenosi AFP.

Njemačka Lufthansa, matična tvrtka Austrian Airlinesa je na pitanje blokade ruskog zračnog prostora navela da sve kompanije skupine Lufthansa trenutačno izbjegavaju bjeloruski zračni prostor.

Austrian Airlines obustavio je prelijetanje bjeloruskog zračnog prostora do daljnje preporuke Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost (EASA), priopćila je tvrtka.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ogorčio je Zapad u nedjelju kada je poslao borbeni zrakoplov da presretne linijski zrakoplov Ryanaira na letu između Atene i Vilniusa u kojem su putovali bjeloruski disident Roman Protaševič i njegova partnerica Sofia Sapega, koji su uhićeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar