“Dovedeni smo u situaciju da kažemo ja sam tim Plenković ili tim Milanović”

Vijesti 28. stu 202213:14 0 komentara
N1

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić bila je gošća N1 Studija uživo. Komentirala je previranja između premijera i predsjednika oko obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Mamić je kazala da je u političkom smislu za Hrvatsku najvažniji nastavak izostanka bilo kakvog dijaloga između dva brda koja vode državu.

VEZANE VIJESTI

“To svakako nije dobro. To nije dobro niti za zemlju, a nije dobro ni za demokraciju. Ako vi ner stvarate ozračje dijaloga i ne stvara načine da se potpuno različitim stajalištima pokušate približiti, vi ne činite ništa dobro državi. Za mene je zapravo najtužnije da se naš predsjednik i naš premijer ne mogu naći na službenom sastanku. Postoje neke stvari koje su važne za Hrvatsku. Prepucavanje oko ovakve jedne teme sigurno ne doprinosi našem ugledu u inozemstvu”, rekla je.

Smatra da vezano uz obuku ukrajinskih vojnika ima jako puno spina s obje strane.

“S jedne strane činjenica je Hrvatska članica EU i da kad uđete u takvu organizaciju prihvaćate pravila po kojima ta organizacija živi. Ako sve zemlje uđu u taj model obuke, onda bi bilo razumno da se i Hrvatska priključi. Bilo je jako puno komunikacijskih gafova s obje strane. Niti jedna strana nije adekvatno komunicirala svoju poziciju. Opet se to svelo na borbu dva ovna na brvnu pa tko će koga izgurati. Kako sada stvari stoje, Vlada će vrlo teško doći do dvotrećinske većine u Saboru”, ističe Mamić.

Kaže da oporba ima rezona ne popustiti HDZ-u, naprosto iz činjenice da su oni oporba.

“Vidjet ćemo kako će se to bilancirati. Sjetit ćete se da su svi članovi Ustavnog suda došli na pozicije dogovorom vlasti i oporbe”, rekla je.

Napominje da nitko nije jasno komunicirao što bismo mi trebali s ukrajinskim vojnicima u Hrvatskoj odraditi.

“Mi smo bombardirani s dvije strane s informacijama koje su kontradiktorne u velikoj mjeri. Dovedeni smo u situaciju da prema nekim preferencijama kažemo ja sam tim Plenković i tim Milanović. Dijalog nam treba”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!