Grmoja opleo po Hrvoj Šipek: Ispričala je najmanje četiri različite priče

Saborski zastupnik Nikola Grmoja u N1 Studiju uživo, između ostalog, govorio je o epilogu slučaja u bolnici u Sisku te stanju u DORH-u i Uskoku.

Osvrćući se na prekršajnu prijavu protiv šefa sisačke bolnice zbog dvije pacijentice u istom krevetu, što je ocijenjeno kao kršenje Zakona o zaštiti prava pacijenata, Grmoja je kazao:

“U ovom slučaju imam situaciju da su dvije pacijentice bile stavljene u isti bolnički ležaj i ta slika je obišla cijelu Hrvatsku, a ništa se nije događalo. Župan Celjak je odbijao komentirati, bilo je nadrealno gledati intervju u kojem govori kao osoba koju su građani birali da ne može to komentirati do kraja istrage.”

Dodao je da su Mostove vijećnice u Sisku odmah tražile ostavku ravnatelja sisačke bolnice.

“Sada vidimo da je gotova istraga i sve što se dogodilo jest da je smijenjen ravnatelj Hitne, ali ravnatelj bolnice, protiv kojeg je ponesena prekršajna prijava, je i dalje na čelu bolnice. Kako je moguće da taj čovjek i dalje obnaša funkciju ravnatelja tako važne ustanove?”, pita se saborski zastupnik.

Hrvoj Šipek je ispričala najmanje četiri različite priče

Govoreći o jučerašnjem Odboru za pravosuđe na kojemu je glavna tema bila ostavka Vanje Marušić, Grmoja je ukazao da je zadnja rečenica glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek dosta znakovita te da joj nije posvećeno dovoljno pozornosti.

“Imali smo prvo situaciju da je glavna državna odvjetnica spomenula da je ona zatražila ostavku šefice Uskoka jer je prekršen Poslovnik, onda je bila priča o osobnim razlozima, onda imamo na Odboru priču o moralnim razlozima, a na odlasku na pitanje bi li ona dala ostavku u takvom slučaju odgovara – bih, kada bih zataškavala. Znači li to da je nešto zataškavala Vanja Marušić? Imamo najmanje četiri različite priče. Puno je toga konfuzno, a pravi razlog je to što se glavna državna odvjetnica željela riješiti šefice Uskoka”, rekao je Grmoja dodajući da je Hrvoj Šipek našla jedan razlog koji bi mogla iskoristiti za njezinu ostavku.

Na opasku da ga zapravo nije našla jer je stigla anonimna prijava, Grmoja je ukazao da je Hrvoj Šipek već više puta uhvaćena u laži.

“Ona je već dva puta lagala na plenarnoj sjednici na Odboru za pravosuđe kada je na moje pitanje rekla da nije bila uopće upoznata s predmetom Žalac, da bi se kasnije saznalo da je u srpnju 2020. u prostorijama Uskoka s njom održan sastanak na tu temu. Jučer je opet, nakon ta dva laganja u Saboru, lagala mijenjajući priču”, istaknuo je Grmoja.

Grmoja ističe da Vanja Marušić mora odgovarati ako je u pitanju zataškavanje, kao što to daje naslutiti Hrvoj Šipek.

“Morao je biti pokrenut protiv nje stegovni postupak, ali glavna državna odvjetnica je rekla da nije bilo elemenata za stegovni postupak i da je ovo dovoljna kazna za osobu tog profila. Ovo je samo pokazatelj koliko je truo naš DORH i Uskok”, rekao je Grmoja.

Smatra da bi “u svakoj ozbiljnoj državi ovo značio ne samo odlazak glavne državne odvjetnice, nego i pad Vlade”, ali dodaje da će u Hrvatskoj Vlada učiniti sve da ovo bude samo tema od par dana.

O izjavi predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da je DORH neovisan, Grmoja je kazao: “Da je neovisan, ne bismo imali aferu Žalac.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ