Komadina: Siguran sam da neću iznevjeriti birače

Vijesti 30. svi 202122:42 0 komentara
N1 / Ranko Stojanac / ilustracija

Zlatko Komadina (SDP), izabran u drugom krugu za primorsko-goranskog župana s oko 58 posto glasova, izjavio je nakon objavljenih prvih neslužbenih rezultata da je siguran da neće iznevjeriti birače.

Komadina, kao kandidat koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS izabran je za župana u svom šestom mandatu. Najavio je da će nakon ove četiri godine prepustiti svom drugom kolegi da se kandidira.

Ocjenjujući na upit novinara borbu u drugom krugu s HDZ-ovim kandidatom za župana Garijem Cappellijem, Komadina je ustvrdio da se kampanja mora voditi programima, a ne vrijeđanjima pojedinaca. “I to je novo bilo na ovim izborima, a ljudi iz ovog kraja su pokazali da ne vole vrijeđanje”, rekao je.

Ocjenjujući SDP-ove rezultate na području Primorsko-goranske županije, ustvrdio je da su oni dobri, jer su dobili i neke gradove i općine koje do sad nisu imali, poput Opatije i Cresa.

Upitan da ocijeni rezultate SDP-a na razini Hrvatske, naveo je da je problem što se sve mjeri prema Zagrebu. “Naravno da jak SDP mora biti jak i u Zagrebu. Sad je klatno otišlo prema Možemo!, ali smo ostvarili dobar rezultat u mnogim drugim općinama i gradovima. Nismo nestali, kao što su neki mislili”, dodao je.

Gari Cappelli je čestitao Komadini na rezultatu. Ustvrdio je da je rezultat HDZ-a i njega kao kandidata za župana sjajan, s obzirom na 42 posto glasova i prvi put ulazak u drugi krug. To je veliki kapital i za nekog budućeg kandidata, rekao je. Birači su pokazali da žele promjene, ocijenio je.

Rekao je da očekuje da Komadina ostvari sve što je obećao u programu. Ako tako ne bude, podsjećat ćemo ga u Županijskoj skupštini. Zahvalio je Komadini na fer i korektnoj borbi. “Ako je neka riječ više bila izrečena, to se događa u borbi dvaju ljudi. No mi ćemo se sigurno viđati i surađivati nadalje”, istaknuo je Cappelli.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a za PGŽ Oleg Butković je također čestitao Komadini te ocijenio da je HDZ-ove rezultat respektabilan i da pokazuje rast HDZ-a u ovoj županiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!