Ministar Beroš: Očekujemo povećanje novozaraženih nakon Sinja

Vijesti 10. kol 202111:43 > 11:546 komentara
Vili Beroš
Izvor: N1

Ministar zdravstva Vili Beroš boravio je u Rijeci te je tom prilikom dao izjavu za medije. Tom prilikom pozvao je građane na cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera kako ne bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

“Cijepljenje nas spašava od teških oblika i smrti. Dolaskom brojnih gostiju u RH povećava se epidemiološki rizik i stoga moramo izbjegavati veća okupljanja i prilagoditi se okolnostima novog normalnog”, rekao je Beroš.

Osvrnuo se i na trenutnu epidemiološku situaciju i istaknuo da imamo povećanje broja novooboljelih.

VEZANE VIJESTI

“Danas imamo 246 novozaraženih što je znatno više nego prije tjedan dana, ali i dalje je opća epidemiološka situacija relativno dobra. Imamo nekoliko županija s povećanim rizikom, prvenstveno Dubrovačko-neretvanska i Splitsko-dalmatinska. Tu su upravo ta okupljanja, koncerti, ali i obiteljska okupljanja uzroci povećanja”, kazao je ministar.

Dodao je da se očekuje povećanje broja zaraženih nakon održavanja Sinjske alke.

“Očekujemo povećanje. Čelnici lokalne zajednice moraju biti prvi na braniku od virusa i poštivanje epidemioloških mjera”, poručio je.

“Moramo biti dovoljno mudri i razmišljati o našem ponašnju da bi zadražli ovo stanje. Vjerujem da će Hrvatska još neko vrijeme ostati narančasta, ali ako se veća okupljanja nastave, to se može promijeniti”, istaknuo je.

Ministar Beroš je naveo da “živimo u vrijeme globalne pandemije i virus je među nama”, zbog čega moramo prilagoditi svoje ponašanje.

“Virus je oko nas. S obzirom na ljetno vrijeme , klinička slika nije teška. No, što će biti na jesen, kad bude manje UV zračenja i virus bude na neki način sposobniji preživjeti u okruženju? Opuštanja nema, ignorirnaje pošasti je pogubna”, poručio je Beroš.

Komentirao je i Veliku Gospu, navodeći da je najsigurnije ostati kod kuće. “Iako sam vjernik, ostati kod kuće sigurnije je u ovom trenutku.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar