Gužve na granicama sa Srbijom i BiH, na Bajakovu se na ulazak čeka i dva sata

Vijesti 16. svi 202108:20 > 10:59 1 komentar
HAK/Screenshot

Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te sa Republikom Slovenijom na izlasku, izvijestili su iz HAK-a u nedjelju ujutro.

Moguća su i duža čekanja pa ih HAK-a korisnike mole za strpljenje.

HAK/Screenshot

Na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine osobna vozila čekaju do pola sata do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima.

HAK/Screenshot

Na prijelazu Bajakovo na ulaz se jutros čeka dva sata, dok se na prijelazu Harmica čeka pola sata, koliko osobna vozila čekaju i na izlaz na prijelazu Macelj.

“Građani nisu pohrlili u Hrvatsku kako bi glasali”

Novinarka N1 televizije Ksenija Pavkov javila se s graničnog prijelaza Šid te je navela da na tom prijelazu nema gužvi.

“Građani nisu pohrlili u Hrvatsku kako bi glasali. Iz Uprave granične policije rekli su nam da promet prema Hrvatskoj jest nešto veći nego što je to uobičajeno za nedjelju, ali da su to velikom većinom muslimanski vjernici koji su putovali zbog ramazanskog Bajrama i sada se vraćaju u zemlje u kojima inače žive”, kazala je Pavkov.

“Neslužbeno sam doznala da bi organiziranje autobusnog prijevoza moglo biti iz beogradskog prigradskog naselja Batajnica gdje je velika zajednica osoba koja su svojevremeno izbjegli iz Like i Dalmacije. Također, u novosadskom predgrađu Adice, te iz Veternika, relativno je velik broj onih koji su izbjegli iz Slavonije”, dodala je.

HAK/Screenshot

 

Podsjetimo, hrvatski državljani s pravom glasa danas zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde.

Dolazak u Hrvatsku iz trećih država zbog glasanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga za osobe koje imaju pravo glasanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj, a riječ je o osobama koje nužno moraju imati prebivalište u Hrvatskoj.

Na te putnike primijenit će se iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti covid-19. Drugim riječima, za dolazak na izbore ne moraju imati nijednu od prethodno spomenutih potvrda.

Iz MUP-a napominju da se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, a u suprotnome na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Dok borave u Hrvatskoj, glasači se moraju pridržavati svih uputa HZJZ-a. Ova se odluka ne odnosi samo na BiH i Srbiju nego na sve zemlje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare