Pred stečajem još jedna stranka u Hrvatskoj zbog duga od gotovo 13.000 kuna

Vijesti 26. svi 202112:40 > 12:55 1 komentar
Igor Kralj/PIXSELL

Trgovački sud u Zadru pozvao je vjerovnike Hrvatske stranke građanskog otpora (HSGO) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te stranke s utvrđenih 12.950 kuna duga.

Sudskim oglasom poziva se i predsjednik HSGO-a Josip Babok da u roku od 15 dana preda popis i obaveza imovina te stranke, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici HSGO-a u zakonskim predviđenim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja.

Hrvatska stranka građanskog otpora upisana je u registar političkih stranaka u veljači 2018., sjedište joj je u Zagrebu, a slogan “vlast proizlazi iz naroda”. HSGO je izvanparlamentarna stranka najpoznatija po sudjelovanju na parlamentarnim izborima prošle godine kada je prva predala stranačku kandidaturu.

“Ovom robovlasničkom sustavu mi smo otpor, pružamo otpor na svim mogućim razinama gdje možemo doći do izražaja“, kazao je tada predsjednik HSBO Josip Babok.

Podulji je popis pojava i fenomena kojima “otpor pruža” ta stranka pred stečajem, a u stranačkom programu navodi se otpor stranke gospodarskom propadanju, siromaštvu, modernom robovanju, iseljavanju, rasprodaji državne imovine, svim vladama koje vode politiku protiv vlastitog naroda, nepotizmu, nestručnosti, i neznanju. Stranka se, između ostaloga, zauzima za uspostavu i tzv. “nacionalnog prava”, rigorozniju kontrolu protoka novca, ali i za modernizaciju sela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare