Radovan Fuchs: Želimo povećati broj aktivnih sati koje učenici provedu u školama

Vijesti 25. svi 202120:34 > 20:35 0 komentara
srednjoškolci, učenici, škola, obrazovanje
Ivica Galovic/ PIXSELL

Izgradnja nove zgrade srednje škole i dvorane u Donjem Miholjcu trebala bi biti završena do kraja godine, a ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je danas da će to biti moderna škola koja će pružiti odgovarajuće obrazovanje učenicima koji upisuju strukovna zanimanja.

Nakon obilaska gradilišta ministar Radovan Fuchs je izjavio da će Ministarstvo poduprijeti sve projekte u Osječko-baranjskoj županiji, neovisno o tome je li riječ o novim vrtićima ili osnovnim školama, koje, prema reformskom programu, trebaju prijeći na rad u jednoj smjeni.

“Želimo povećati broj aktivnih sati boravka učenika u školama”

U tom smislu gradit će se i dograđivati škole, što uključuje i izgradnju školskih sportskih dvorana ondje gdje nedostaju. “Ono što želimo postići ovom promjenom je povećati broj aktivnih sati boravka naših učenika u školama, a produžetkom na cjelodnevnu nastavu to bi se gotovo udvostručilo”, istaknuo je.

Ocijenio je kako “to otvara mogućnost i prostor za drugačiji princip poučavanja i uvođenje novih nastavnih kurikuluma koji se u takvim uvjetima mogu realizirati jer se u postojećoj satnici nisu mogli izvoditi”.

“To će se početi realizirati već od ove jeseni i siguran sam da ćemo napraviti puno pomaka, ne samo u slavonskim županijama. Naglasak je na tome da još više učenika pokušamo usmjeriti prema gimnazijskoj nastavi jer upravo su gimnazije te koje trebaju generirati buduće studente visokog školstva, a strukovne škole moraju proizvoditi vrhunske stručnjake za tržište rada”, poručio je ministar Fuchs.

Anušić: Izgradnja nove zgrade je u visokoj fazi završenosti

Župan Ivan Anušić izvijestio je kako je “projekt izgradnje nove zgrade donjomiholjačke srednje škole u visokoj fazi završenosti”, a nakon razgovora s izvođačem radova, dodao je, vjeruje da će do kraja ove godine biti i realiziran.

Podsjetio je kako je projekt vrijedan 50 milijuna kuna, od čega 80 posto financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ostatak Županija i Grad Donji Miholjac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!