Rastu vodostaji rijeka: Karlovac se priprema za poplave

Vijesti 29. ruj 202210:57 0 komentara
Ana Mihelić

S obzirom na procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskih voda vezano za porast vodostaja rijeka na području grada Karlovca, održana je sjednica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca, nakon koje su priopćili da ostaju u pripremnom stanju obrane od poplava te da su u sve nadležne službe u pripravnosti.

“U kontinuiranom kontaktu smo s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno povjerenicima civilne zaštite, na područjima ugroženim od poplava”, poručili su iz ureda karlovačkog gradonačelnika.

Ana Mihelić

“Od prekjučer je u tijeku punjenje i distribucija vreća s pijeskom i folija. Tijekom jučerašnjeg dana i danas, na području Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić i Koritinja, distribuirano je 4.000 vreća, a aktivnosti punjenja nastavljaju se i dalje.

Ana Mihelić

Prognoza glavnog centra Hrvatskih voda je da će najveći val Kupe u Karlovcu biti u noćnim satima, s 29. na 30. rujna 2022., a moguće je očekivati redovne mjere od poplave što znači da nećemo izaći iz pripremnog stanja.

Kolegij stožera je u kontinuiranom zasjedanju i najnovije informacije ćemo dostaviti u popodnevnim satima.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama u čijoj nadležnosti su radovi na području grada Karlovca, zajedno s izvođačima radova, da kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima.

Operativne snage Civilne zaštite na čelu s vatrogascima te zaposlenicima gradskih tvrtki na terenu su i u pripravnosti”, kazali su iz gradonačelnikova ureda i poručili da se građani za sve informacije mogu javiti Stožeru Civilne zaštite Grada Karlovca na email: [email protected] i mob.: 099 5284 728.

Zbog poplava je zabilježen i rast vodostaja rijeka, a šef Hrvatskih voda Zoran Đuroković za N1 je rekao da budno prate situaciju te da su zabilježili neke rekordne vodostaje.

Prema sadašnjoj situaciji izvanredno je stanje na snazi na Kupi-Selo Kupa gdje je vodostaj dosegnuo 508 cm i Kupa-Hrvatsko gdje je vodostaj dosegnuo 366 cm. Pripremno stanje je na Gornjoj Dobri-Turkovići, Donja Dobra-Lešće toplice, Kupa-Zapeć, Bregana Koretići. Izvanredne mjere na snazi su na Mirni-Ponte Porton.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!