VIDEO Poplave pogodile Hrvatsku, Đuroković: Nagle bujice mogu napraviti probleme

Vijesti 12. svi 202318:59 0 komentara
Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom zahvatilo je područje općina Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane u Virovitičko-podravskoj županiji.

Županijski centar 112 zaprimio je više poziva o plavljenju objekata: podrumi i niže obiteljske kuće, vrtić u Čačincima i Dom zdravlja u Mikleušu, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Između Čačinaca i Mikleuša trenutno je obustavljen željeznički promet. Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.

“Za sada s obzirom na prognoze i modele ne očekujemo probleme na većim rijekama Savi, Kupi ili Uni jer su prognozirane visine vodostaja putem modela puno niže od do sada maksimalno zabilježenih vodostaja”, rekao nam je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

“No ne možemo reći da negdje lokalno neće biti naglog porasta bujica ili manjih vodotoka koji mogu napraviti probleme, ali ćemo isto tako iz dana u dan i nadalje pratiti hidrološke prognoze”, dodao je.

Također, u poslijepodnevnim satima područje grada Požege zahvatila je jaka kiša praćena ledom. Županijski centar 112 Požega zaprimio je oko 60-ak dojava o poplavljenim podrumima. Poplavljeno je i više ulica na području grada Požege.

Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!