Dodajte ovaj sastojak u mljeveno meso: Ćufte i faširanci bit će ukusniji i sočniji

author
N1 Info
13. tra. 2025. 13:02
1736405592-cufte-1024x576.jpg
PIxabay / Ilustracija | PIxabay / Ilustracija

Ako ste ljubitelj mesnih okruglica ili mljevenih odrezaka (faširanaca), otkrivamo vam sjajan trik koji će ovako pripremljeno mljeveno meso učiniti još sočnijim.

Ako ste jedan od onih koji u smjesu dodaju krušne mrvice, nudimo vam tri ukusnije varijante uz koje će ove mesne okruglice ili punjene šnite učiniti još sočnijim. Ako niste dodali krušne mrvice ili neku od sljedećih namirnica, preporučujemo da počnete.

Što se dodaje mljevenom mesu?

Luk


Umjesto krušnih mrvica upotrijebite izmiksanu glavicu luka. Ne samo da se polpete i punjeni odresci neće raspadati, nego će biti i puno ukusniji, savjetuje Krstarica.

Zobena kaša


Zobene pahuljice namočiti u mlijeko, pa kada nabubre dodati smjesu u mljeveno meso. Bit ćete oduševljeni.

Griz


Također, krušne mrvice možete zamijeniti grizom koji će poboljšati okus.

Ima još jedna bitna stvar, a to je da meso prije prženja pustite da odstoji oko pola sata u hladnjaku, piše Stvar okusa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama