Njemačka utvrdila točku na kojoj se automatski proglašava zabrana izlaska noću

Svijet 13. tra 202114:50
Izvor: JOHN MACDOUGALL / AFP / ilustracija

Vlada Savezne Republike Njemačke postigla je dogovor o promjeni Zakona o obrani od zaraze kojom se za cijelu Njemačku uvodi automatsko ograničavanje kretanja ako broj novooboljelih pređe određenu granicu.

“Savezna kočnica za opasnost” tako je nove kriterije nazvao Tagesschau. Vlada Angele Merkel odlućila je da su ubuduće pragovi za uvođenje konkretnih strogih mjera tjedna incidencija od 100 novozaraženih na 100.000 stanovnika i 200 novozaraženih tjedno na 100.000 stanovnika.

VEZANE VIJESTI

U slučaju prelaska incidencije od 100 tjedno na 100.000 stanovnika, automatski se uvodi zabrana napuštanja domova od 21 do 5 sati, osim u izvanrednim slučajevima.

To nije i jedina mjera. U slučaju prelaska ovog praga primjenjuju se i daljnje mjere, poput ograničenja okupljanja na najviše pet osoba, poput najviše jednog člana jedne obitelji u posjeti drugoj, obustava rada određenih dućana, muzeja itd.

Ako se, pak, utvrdi da je incidencija prešla 200 na 100.000 stanovnika tjedno, automatski se ukida nastava u svim školama i prelazi se na nastavu na daljinu.

U vijesti se navodi da se ovakav režim, čim to potvrdi parlament, ubuduće primjenjuje na određenim adminstrativnim jedinicama, poput regija, gradova ili pojedinih okruga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar