Glogoški: Savsku napuštamo tek kad vidimo prve promjene

Vijesti 22. velj 201620:05 > 20:16
N1

Izjavu Tomislava Karamarka da je Milijan Brkić službeni kandidat za ministra branitelja za N1 televiziju komentirao je i Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda u Savskoj 66.

“Hrvatski branitelji imaju svoj jasan stav od prvog dana. Neovisno o tome tko će biti ministar, hrvatski branitelji su spremni na suradnju i dati svoj doprinos rješavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija”, rekao je Glogoški za N1.

Također smatra da će novi ministar biti bolji od bivšega, Freda Matića, za kojega Glogoški smatra da je ministarstvu i braniteljima nanio sam štetu.

“Vjerujemo da će novi ministar imati puno više razumijevanja od Predraga Matića koji je u četiri godine samo unazadio ministarstvo branitelja.”

Glogoški je rekao da su oni spremni sjesti za stol i razgovarati i izrazio je nadu da će prvi potezi novog ministra biti ono što oni naglašavaju najvećim problemima braniteljske populacije.

“Kada novi ministar bude imenovan, nadam se da ćemo sjest za stol i razgovarati kako riješiti probleme, to jest početi ih rješavati. Vjerujemo da će ministrovi prvi koraci biti na pragu onoga o čemu smo govorili da su najveći problemi – branitelji koji nisu sposobni za rad, a ne primaju socijalnu pomoć, pitanje egzistencije branitelja te oni koji imaju sve veće zdravstvene probleme.”

Ipak, Savsku 66 neće napustiti dok ne vide neke konkretne pomake. Tek kada će se oni vidjeti odlučivati će o prestanku prosvjeda koji traje već gotovo 500 dana.

“Mi ćemo sjesti za stol i razgovarati. Nadam se da ćemo naći na razumijevanje koje nismo imali prije. Kada vidimo koji će biti prvi koraci ministra onda ćemo odlučivati. Mi sigurno nećemo biti ti koji će prvi poduzimati korake. Mi smo došli upozoriti na probleme branitelja i očekujemo početak rješavanja istih. Kada ćemo to vidjeti, ako ćemo postići dogovor, onda postoji mogućnost da napustimo Trg Nevenke Topalušić.”

Upitan je li i on sudjelovao u “biranju” Milijana Brkića, Glogoški je rekao da nije sudjelovao ni on niti branitelji koji prosvjeduju, već da je to isključivo odluka koju donosi politika. Na pitanje kako će se prosvjednici ponašati dalje, Glogoški je rekao da su oni spremni biti partneri no da sve ovisi o Brkiću.

“Branitelji koji prosvjeduju nisu u tome sudjelovali. Branitelji ne donose tu odluku, donose ju političari. To je njihov izbor i njihova odgovornost. Mi smo spremni biti partneri, no sve ovisi o njemu.”

Podsjetimo, Josip Klemm, također jedan od vođa prosvjeda u Savskoj rekao je za N1 televiziju da pozdravlja Milijana Brkića za ministra branitelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.