Matić prosvjednicima: HDZ će vas iskoristiti kao prezervativ

Vijesti 26. tra 201613:52 > 14:06
N1

Bivši minstar branitelja Predrag Matić komentirao je danas uklanjanje šatora iz Savske 66.

”Pozdravljam odluku da završi ova farsa jer nema za to drugog naziva. ‘Oba su pala i oba će pasti’ nemaju veze s braniteljskim pravima što su tobože branitelji tražili. Nakon godinu i pol iskorišteni su po tko zna koji put, nažalost ne posljednji. Sjetimo se splitske rive. Ovo što se radilo godinu i pol dana, što bi rekao jedan ministar nenarodne današnje vlasti, najveće je moralno posrnuće hrvatskih branitelja. Ona ljubav građana prema braniteljima zbiljno je ugrožena iznošnjem boca i napadom na policiju. Novog zakona neće biti, ustavnog pogotovo, izjednačavanja prava HV-a s HVO-om neće biti. Ako sam ja jedini razlog za postavljanje šatora onda im mogu poručiti – ne nosite taj šator jako daleko I’ll be back”, kazao je Matić.

”Ova vlada je imala priliku 25 godina rješavati njihove probleme. Nema novog zakona ne zato što ja to želim nego nema”.

”Sram ih može biti, ali u cijeloj ovoj priči profitirali su. Jedan je predsjedničin savjetnik dvojica su postali ministri, a svi ostali dečki žao mi je – nazad u anonimnost gdje ste bili i čekajte da na vlast dođe lijeva pozicija pa da vas ponovno HDZ iskoristi i zloupotrijebi kao prezervativ svih ovih 25 godina”, rekao je Matić.

“Spasio me Ivan Kovačić pa ne moram psovati”, kazao nam je bivši ministar branitelja Predrag Matić kada smo ga upitali za komentar izjava branitelja u šatoru u Savskoj prilikom objave raspuštanja braniteljskog prosvjeda nakon 555 dana.

Naime, upitan da komentira kritike na svoj račun izrečene od strane Đure Glogoškog u šatoru u Savskoj, kazao je da im poručuje “isto što i Kovačić HDZ-u”.

Glogoški je, podsjetimo, izjavio da su branitelji tražili ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika, jer su primali plaću, a nisu radili svoj posao. To je bio prvi zahtjev prosvjednika, kada su podigli šator u Savskoj u listopadu 2014. godine. Kada je to ispunjeno i kada im je obećan krovni zakon o pravima braniteljima, kao i ustavni zakon, jednoglasno je odlučeno da više nema potrebe za održavanjem prosvjeda. Ustavni zakon, očekuje Glogoški, bit će donesen u Saboru kada ondje ne budu sjedili “oni koji mrze branitelje”.

Podsjetimo, Ivan Kovačić u ponedjeljak je, govoreći o neslaganjima s koalcijskim partnerom HDZ-om, poručio vodećoj stranci Domoljubne koalicije – “‘ko vas j***”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.