Šupe više nije šef Lučke uprave: Vlada HDZ-ova, ja SDP-ovac

Vijesti 04. stu 201619:52 > 20:00
ŠibenikIn

Joško Šupe odstupio s mjesta ravnatelja Lučke uprave: 'Vlada HDZ-ova, ja SDP-ovac. Donio sam civiliziranu političku odluku', kazao je Šupe.

Joško Šupe upravo je na osobni zahtjev odstupio s mjesta ravnatelja šibenske Lučke uprave i vratio se na poziciju pomoćnika pa će do izbora novog ravnatelja na toj funkciji biti Marijan Petković.

“Nije se dogodilo ništa dramatično. Nakon formiranja nove Vlade postalo je jasno da kao SDP-ov kadar više ne mogu biti ravnatelj i donio sam civiliziranu političku odluku, bez ikakvog stresa ili poremećaja. Sve je unaprijed dogovoreno s Upravnim vijećem i do natječaja za izbor novog ravnatelja, Lučku upravu će kao vršitelj dužnosti voditi Marijan Petković”, izjavio je za SibenikIn Joško Šupe, inače predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u šibenskom Gradskom vijeću.

Na čelo šibenske Lučke uprave došao je prije dvije godine i u fotelji ravnatelja naslijedio sadašnjeg vršitelja dužnosti Marijana Petkovića.

Na poziciji se zadržao zahvaljujući vakumu u političkom prostoru tijekom mandata Vlade Tihomira Oreškovića, a nakon uspostave stabilne nove vlade shvatio je da mu je vrijeme za odlazak.

Redovno, mandat mu je trebao trajati do travnja 2018. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.