Šatoraši sutra idu na Pantovčak: "Erceg je naš prijatelj"

Vijesti 25. velj 201511:55 > 11:57
N1

Vođe prosvjeda šatoraša u Savskoj 66, Đuro Glogoški i Josip Klemm, u srijedu u 12 sati sazvali su još jednu izvanrednu konferenciju za medije. Uoči presice kod njih se, nenajavljen, pojavio i branitelj Zoran Erceg.

Nitko se od pobuljenih šatoraša nije pobunio protiv njegova dolaska. Štoviše, kazali su kako je on njihov prijatelj, na što je Ercegov komentar bio: ‘Primili su me kao branitelja. Žao mi je što nisam mogao kleknuti ispred hrvatskih vojnih invalida.” 

U četvrtak na Pantovčak

“129. dan smo u šatoru, a pomaka još uvijek nema. Premijer nam još uvijek nije odgovorio”, kazao je Glogoški na početku konferencije za novinare. Najavio je da branitelji iz Savske sutra idu na Pantovčak.

Šatorašima je na presici podršku pružila i Udruga branitelja HŽ-a: “Oštro ćemo reagirati zajedno s kolegama iz Savske”, poručili su.

I predstavnici Udruge blokirani bili su u Savskoj 66 na konferenciji za medije, odakle su poručili da i “oni imaju pravo živjeti u kvalitetnoj državi”.

‘Skup zajedništva za Hrvatsku’ u travnju

Glogoški je najavio i održavanje “skupa zajedništva za Hrvatsku” u Zagrebu, koji bi se trebao održati u travnju s ciljem okupljanja “svih obespravljenih građana”. “Samo nam zajedništvo može pomoći, nema podjela na mi i oni”, kazao je Glogoški.

Osvrnuo se i na jučerašnje izjave ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je kazao da bi Klemm i Glogoški trebali priznati da su organizirali prosvjed te da riskiraju kaznu i do 20.000 kuna.

“Ako ministar Ostojić ima saznanja da iza prosvjeda stoje Glogoški i Klemm, neka postupi po zakonu”, rekao je.

Ponovio je da će se šatoraši povući iz Savske tek kada se ispune njihovi zahtjevi, odnosno kada bude smijenjen ministar Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević i to bez obzira na to “koja vlast bila”.

Nakon što je završio službeni dio konferencije, šatorom se zaorilo: “Zovi, samo zovi!”.