Glogoški: Nemam dokumente o ratnom putu

Vijesti 04. ožu 201507:20 > 07:24
N1

"Idući tjedan ću vam dostaviti podatke o svom ratnom putu i ranjavanju", izjavio je Đuro Glogoški, jedan od lidera šatorskog prosvjeda u Savskoj, na konferenciji za novinare koja je u šatoru održana još 31. siječnja.

Da Glogoški održi svoje obećanje čekalo se gotovo mjesec dana. Novinare su šatordžije ponovo sazvali u četvrtak 26. veljače, te je Glogoški napokon prezentirao dio dokumenata koje je obećao pokazati javnosti. 

Naime, Glogoški je novinarima podijelio samo dokumente koji svjedoče o okolnostima njegovog ranjavanja. Ratni put nije objavio.

“Dao sam dokumente o ranjavanju i spomenice na press konferenciji, to je sve što imam. Dokumente o ratnom putu nemam, to je sve u Ministarstvu obrane RH. Ja nisam nikad tražio od njih svoj ratni put. Vi ih tražite ako vas zanima”, izjavio je Glogoški za Index.

U potvrdi o okolnostima ranjavanja koju je Glogoški pokazao novinarima stoji da je ranjen 3. siječnja 1992. godine, kada je za vrijeme izviđanja njega i njegove suborce iznenada zasula raketna paljba. Glogoški je šrapnelom teško ranjen u vratni dio kralježnice.