Na razgovor pozvani antišatoraši: A jeste zvali Klemma?

Vijesti 13. ožu 201507:20 > 07:25
Cropix/Goran Mehkek

Aktivistica Marijana M. oglasila se na svom Facebook profilu o prosvjedu protiv šatoraša i privođenju antišatoraša.

“Jutros rano poranili Turci….Ma šalim se. Nisu Turci nego murja. Ugodno buđenje… Moram/o u prvu u 1! Članak 177. Stavak 3 zakona o javnom okupljanju… Izgleda fašisti se podigli na stražnje noge… Hm… sad se vidi sad se zna tko kontrolira policiju… Ostojiću… jesi zvao i Klemma i Glogoškog???”, napisala je na svom Facebook profilu  aktivistica s prošlog antiprosvjeda.

Na razgovoru je bila danas u 13 sati, a tema je bio prosvjed, odnosno pozvana je kako bi dala obavijesti iz članka 34. Zakon o javnom okupljanju koji glasi:

VEZANE VIJESTI

“Novčanom kaznom od 5.000,00 do 20.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj:

1. osoba koja organizira mirno okupljanje ili javni prosvjed bez prijave kada je prijavljivanje obvezatno (članak 7. stavak 1.),

2. organizator koji održava mirno okupljanje i javni prosvjed na mjestima utvrđenim člankom 11. ovoga Zakona ili izvan mjesta utvrđenog odlukom iz članka 12. stavka 1. ovoga Zakona,

3. organizator koji unatoč zabrani održi mirno okupljanje i javni prosvjed (članak 14.),

4. organizator koji nije poduzeo mjere osiguranja reda i mira na mirnom okupljanju i javnom prosvjedu (članak 16. i članak 17.),

5. organizator koji organizira druge oblike okupljanja bez prijave kada je prijavljivanje obvezatno (članak 33. stavak 2.).”

Slijedi prekršajna prijava protiv aktivista?

Kako su iz Udruge slobodarskih aktivista izvijestili putem svog Facebook profila, policija je pozvala više njihovih aktivista na razgovor te ih optužila da su organizatori prosvjeda!

“Danas, u 13 sati, su naši aktivisti morali pohoditi prostorije policijske postaje radi optužbe da su organizatori prosvjeda protiv šatoraša koji je održan 21.02. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Dok dernek u Savskoj 66 traje već više od četiri mjeseca kršeći zakone, kao i Ustav, pokušava se optužiti aktiviste koji su digli glas protiv te devijacije društva. Nakon sat i pol aktivisti su pušteni i očekuje se da će biti podignuta prekršajna prijava protiv njih.”, stoji u objavi na Facebooku.

Spomenimo kako policija u ovih više mjeseci prosvjeda šatordžija niti jednom na razgovor nije pozvala Glogoškog, koji je to sam priznao u jednoj TV emisiji.

Poziv za subotu

“Voljeli bismo da nam se u subotu pridruže svi branitelji koji imaju pravo biti ogorčeni, i da shvate da se ovdje radi o šačici karijerista koji pokušavaju preko HDZ-a doći do nekakvih funkcija u novoj vladi.

Ovo je predizborna kampanja na naš račun. Dok neki ljudi žive od 300 kuna, država svaki mjesec plaća troškove šatora preko 15 tisuća kuna!

Sve to ide iz državnog proračuna. Mi, građani ove zemlje ne moramo participirati u predizbornoj kampanji zločinačke organizacije”, zaključila je aktivistica Marijana.