Glogoški: Pitajte Brkića je li on organizator prosvjeda

Vijesti 16. ožu 201519:11 > 19:14
N1

Jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66, Đuro Glogoški, gostovao je u Dnevniku u 19 sa Sandrom Križanec.

Komentirao je prekršajne prijave koje su danas zaprimili od i Josip Klemm.

“Dobio sam jednu prijavu za organizaciju prosvjeda 14.3 ovdje u Savskoj 66. Vidjet ćemo što će sud reći, svatko ima svoje argumente”, kazao je Glogoški.

Dodao je da on nije organizator prosvjeda, već da je ovaj skup spontan od 20. listopada. “Policija je ostavila drugu obavijest koja se poziva na 21. listopada, i ne znam o čemu je riječ”, kaže Glogoški za N1.

“Nismo organizirali prosvjed pred stanom premijera. Bit će zanimljivo kako će onaj tko je poslao ovu obavijest naveo baš Krajišku ulicu, budući da smo šetali brojnim ulicama u Zagrebu”, kaže Glogoški.

Na upit je li Milijan Brkić organizator braniteljskog prosvjeda, kako tvrdi ministar Predrag Matić, Glogoški odgovara: “Ne znamo, to trebate njega pitati”.

Još jednom se osvrnuo na današnju konferenciju za medije ministra Matića, na kojoj se žestoko obrušio na zahtjeve branitelja.

“Matić ima zdravstvenih problema, mahao je nekim materijalom koji je stigao od Pododbora za ratne veterane. On je govorio o nacrtu prijedloga zakona i očito je da čovjek ima zdravstvenih problema”, zaključuje Glogoški.