Hoće li Pupovac odustati od bacanja vijenca? Hrebak: “Uvijek pametniji popušta”

Vijesti 15. stu 202311:45 2 komentara

Saborski zastupnik HSLS-a, gradonačelnik Bjelovara i član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost komentirao je u N1 Studiu uživo s našim Igorom Bobićem ovogodišnje događaje uoči Dana sjećanja.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe na konferenciji za medije otkrio je plan kojim će, kaže, onemogućiti Milorada Pupovca i njegov SDSS da bacanjem vijenaca u Dunav odaju počast poginulim žrtvama u Vukovaru 17. studenog.

Pupovac je pak za N1 izjavio da su on i članovi SDSS-a već, nažalost, navikli na verbalne i fizičke prijetnje. “Vukovar treba biti otvoren grad, a gradonačelnik čovjek koji ta vrata drži otvorena”, kazao je Pupovac.

Upitan hoće li se Pupovcu uspjeti fizički zapriječiti put, Hrebak odgovara: “Ne znam hoće li uspjeti, ali ako ne uspiju u tome, tražit će nešto drugo, četvrto ili peto. Cilj se jasno vidi – da se iskoristi vukovarska žrtva kako bi Domovinski pokret narastao u anketama.”

“Mora im se priznati da jako dobro komuniciraju prema građanima koji su patili u ratu i koji su izgubili članove obitelji. Tu se igraju s emocijama tih ljudi, što nije korektno. To su isti ljudi koji su 2013. radili iste probleme i ne vidim kako možemo u Vukovaru ići u budućnost s ovakvim načinom razmišljanja”, dodao je Hrebak.

Hrebak kaže da se ne igramo s vatrom, već s molotovljevim koktelom te ističe kako se građanima probudila strast koja će na taj dan rezultirati nečime što se iz iskre može pretvoriti u eksploziju. Izrazio je zabrinutost, ali će se ipak u subotu pojaviti u Vukovaru.

Vukovar nije obnovljen

Smatra da je Vukovar obnovljen tek instrastrukturno: “On nije obnovljen u smislu suživota. To mene brine, a na ovaj način, korištenjem Vukovara za vlastite političke probitke, nećemo ga unaprijediti.”

“Ne sjećam se da je gospodin Penava dok je bio u HDZ-u ovakve stvari inicirao. Novi vjetrovi su zapuhali pa pokušava nešto preko Domovinskog pokreta”, dodao je.

Na pitanje može li Pupovac spustiti loptu i ove godine, kada prijeti moguća fizička reakcija, odustati od bacanja vijenca, odgovara: “Uvijek pametniji popušta. Bilo bi najpametnije da to pokuša odgoditi. Vidi se iz aviona da očekuju da on dođe i da očekuju incident.”

Osvrnuo se i na prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao bivši ministar Banožić te je komentirao što očekuje od novog ministra Anušića.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare