Komadina o sastanku na Ustavnom sudu: “Ne dao bog da im pada napamet poništavati izbore”

Vijesti 19. tra 202412:10 1 komentar

Primorsko-goranski župan i član SDP-a Zlatko Komadina u N1 Studiju uživo s Ninom Kljenak razgovarao je o rezultatima izborima te mogućim postizbornim koalicijama i slaganju vlade.

“Ne d’o bog da im pada napamet poništavati izbore”, rekao je komentirajući izvanredni sastanak Ustavnog suda i dodao: “Ovo je možda neka prevencija da predsjednik RH ne može aktivno sastavljati vladu, ali vidjet ćemo. Vjerojatno će biti neko upozorenje.”

Komentirajući rezultate izbora rekao je da su očekivani. “Može se sastaviti manjinska vlada. Međutim, HDZ ima mogućnost samo s Domovinskim pokretom. Na kraju će presuditi manjine hoće li biti većinska HDZ-ova vlada ili manjinska SDP-ova.”

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića koji je poručio strankama s malim brojem mandata da se ne srame pregovora. “On ne voli ići previše desno. Teoretski kad bi ovi koji su dobili po nekoLiko mandata, mogao bi se približiti tome da mu nedostaju dva mandata, a onda uvijek može iskočiti netko iz stranke. Manjinska vlada se čini teško za složiti, ali ako pristanu Mostovci, Možemo isto… Na stolu je i da nije Zoran Milanović kandidat za premijera, možda Grmoja, možda Grbin…

Sabor se konstituira izborom predsjednika Sabora. Ako se dogodi naš predsjednik Sabora, onda je izgledno da postoji većina za izbor mandatara. No, još će se dogovarati, ima vremena”, rekao je Komadina.

Osvrnuo se i na Milanovićev manevar: “Izlazak na izbore je rezultat njegovog angažmana, podigao je interes za izlazak. Bilo je atipično, ali i zanimljivo, gledalo se više nego sapunice. U retorici je mogao izbjeći neke situacije, tipa ono s Butkovićem. Imali smo manji broj glasova prije njegovog ulaska u igru. Očekivanja su bila veća, ali rezultati su isti kao prije četiri godine kad smo proglašeni debaklom.”

Ne smatra da treba mijenjati predsjednika stranke te dodaje: “Neće biti vlade s Domovinskim pokretom i SDP-om jer onda ne ide Možemo.”

“Hrvatska je kliznula malo udesno. Porasla je ksenofobija, nije mi jasna retorika Domovinskog pokreta da neće sa SDSS-om, to znači da neće Srbe. Pa Srbi su naši građani”, zaključio je Komadina.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare