Muškarcu koji je podmetnuo požar kod Hotela Medena određen istražni zatvor

Vijesti 22. srp 202419:46 0 komentara
Vatrogasac gasi požar
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor 35-godišnjaku osumnjičenom da je prošlog četvrtka podmetnuo požar u Seget Vranjicu u blizini hotela Medena i apartmanskog naselja u kojima u tom trenutku bilo 4400 gostiju.

Kako je priopćilo Državno odvjetništvo (DORH), osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom određen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, i to na prijedlog dežurne zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Tužiteljstvo navodi kako postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak upaljačem zapalio suhu travu na dva mjesta u borovoj šumi, u blizini apartmanskog naselja i hotela, i tako izazvao požar koji se proširio i zahvatio osam hektara borove šume.

Dodaju da je 35-godišnjak postupao u nakani izazivanja požara svjestan kako time može neposredno ugroziti živote i zdravlje gostiju i osoblja navedenih objekata te druge osobe koje su tu bile, kao i navedene objekte i imovinu.

Ističu i da je u smještajnim jedinicama apartmanskog naselja i hotela u tom je trenutku boravilo oko 2500 gostiju, dok je u smještajnim jedinicama auto kampa boravilo oko 1900 gostiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!