Stranci će se vikendom moći testirati na glavnom zagrebačkom trgu

Vijesti 09. tra 202116:27 > 17:13 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u petak je objavila da je za sve strane posjetitelje koji su ostvarili barem jedno noćenje u Zagrebu osigurala testiranje na covid-19 vikendom putem Centra za posjetitelje na glavnom zagrebačkom trgu. 

“Počevši s vikendom 10. travnja, Turistička zajednica grada Zagreba će omogućiti testiranje za strane goste u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Tako će se svi posjetitelji koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, moći uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom”, navodi se u priopćenju.

Detaljnije informacije o toj usluzi dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus, među njima i da će se testiranje provoditi u sanitetskom vozilu pored Centra za posjetitelje (Europski trg). Testiranje će se organizirati isključivo vikendima, blagdanima i neradnim danima za posjetitelje koji napuštaju destinaciju tijekom vikenda, u ponedjeljak ili dan iza blagdana odnosno neradnog dana, a kako bi se osigurala valjanost testa prilikom prelaska granice. Ovisno o potrebnim uvjetima za povratak u domicilnu destinaciju, posjetitelje će se testirati PCR ili antigenskim testovima, neke su od informacija s a spomenute internet stranice Turističke zajednice grada Zagreba, koja navodi i da će testiranja će subvencionirati TZGZ u iznosu od 50 posto.

U priopćenju se prenosi i izjava ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac koja podsjeća da je Ministarstvo pokrenulo inicijativu i suradnju sa sustavom turističkih zajednica na projektu sigurnosti boravka turista u Hrvatskoj u smislu osiguravanja dodatnih punktova za testiranje u turističkim mjestima.

“Tako je Turistička zajednica grada Zagreba prepoznala ovu inicijativu i omogućila testiranje na koronavirus vikendom kroz svoj Centar za posjetitelje. Želim istaknuti kako je sigurnost budućnost turizma, stoga je ova inicijativa izrazito važna za percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije. Vidim ovo kao odličnu nadogradnju na već pokrenute aktivnosti vezane uz projekt Safe Stay in Croatia”, ističe Brnjac.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld objašnjava kako su odlučili dodatno olakšati gostima posjet Zagrebu odnosno potrebna testiranja na koronavirus te time još jednom poslati poruku o Zagrebu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji. “Naime, u vrijeme pandemije posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti jer putnici prvenstveno traže visoke sigurnosne standarde, kvalitetu i putovanje bez rizika”, naglasila je Bienenfeld.

Dodaje da Turistička zajednica grada Zagreba, s obzirom da je vikendima testiranje teže provesti, želi posjetiteljima osigurati i tu mogućnost, i to subotom, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima od 10 do 18 sati.

Bienenfeld je zahvalila Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Ministarstvu turizma i sporta na podršci tom projektu te pozdravila napore u procjepljivanju stanovništva, kao i provođenju nacionalnog sigurnosnog protokola Safe Stay in Croatia.

TZGZ na svim svojim mrežnim stranicama ima podstranice posvećene isključivo informacijama vezano za pandemiju koronavirusa koje se svakodnevno ažuriraju na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i francuskom jeziku, podsjećaju iz zagrebačke turističke zajednice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!