U velikoj akciji protiv droge uhićeno više osoba, pretrage u četiri županije

Vijesti 24. svi 202314:18 > 17:22 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL / Ilustracija

Hrvatska policija, zajedno s EUROPOL-om, koordinira međunarodnim policijskim postupanjem u kojoj sudjeluju policije nekoliko država te ured DEA-e u Zagrebu.

Policijski službenici za suzbijanje kriminaliteta droga Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta jutros su uhitili nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Realizacija kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera započela je u srijedu u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge, priopćio je MUP.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Istovremeno, uhićenja i pretrage odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a postupanjima partnerskih policija koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uhićenja i istraga u četiri županije

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PU zagrebačka u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije u odnosu na više hrvatskih i stranih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, priopćeno je iz USKOK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!