Vrane na Knežiji napadaju bicikliste

Vijesti 09. svi 202218:26 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

U posljednja dva dana u Zagrebu na Knežiji, u blizini škole, autobusne stanice te na inače prometnom području, vrane napadaju ljude, javlja RTL.

Događa se to kada mladunče vrane završe na tlu.

“Tada ih roditelji brane, tj. tjeraju ljude koje uoče u blizini. Vrane su izuzetno inteligentne životinje te imaju dobro razvijeno pamćenje”, za RTL.hr govori Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba.

Lani se pisalo kako su vrane napale četiri žene u Zagrebu koje su zadobile teške tjelesne ozljede. Najgore su prošle dvije biciklistice. Da stvar bude čudnija, i sada su na Knežiji napadnuti biciklisti.

“Sa stopostotnom sigurnošću ne možemo ustvrditi što se događa u ovom slučaju na Knežiji, ali na temelju dostupnih informacija možemo pretpostaviti da vrane bicikliste doživljavaju kao veliku ugrozu svojeg mladunca. Možda je biciklist projurio kraj njihova mladunca kad je sletio na tlo, pa ga oni sada agresivno štite od drugih biciklista”, pojašnjava Skok.

Kako izbjeći napade?

“Ljudi u ovom razdoblju trebaju zaobilaziti mjesta gdje vide poletarce vrana na tlu. Sve dok poletarci ne ojačaju muskulaturu za suvereno letenje, može dolaziti do zaštitničkih reakcija njihovih roditelja”, tvrdi ne definirajući konkretan vremenski rok.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!