Zoran Đuroković gost Intervjua tjedna TNT-a

Vijesti 19. svi 202317:41 0 komentara
N1

Cijeli tjedan gledamo apokaliptične slike mjesta i gradova pod vodom, vojnika koji prebacuju vreće s pijeskom, razočaranih ljudi koji sliježu ramenima i zbrajaju štete još jednom, i još jednom, i još jednom...

Može li se sva odgovornost za poplave u Hrvatskoj svesti na klimatske promjene? Zašto ne funkcionira sustav, zašto se rijeke ne čiste od mulja, zašto Hrvatska Kostajnica redovito plavi? Koliko se i kako troši na sustav obrane od poplava i što da od budućnosti očekuje stanovništvo uz rijeke u Hrvatskoj? Na ova pitanja u Intervjuu tjedna TNT-a odgovara generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Situacija u zagrebačkoj bolnici Sv. Duh sve je bizarnija. Nakon što je ravnateljica tvrdila da nije znala da tijela pokojnika stavljaju na pod, pojavio se dopis koji je primila i u kojem to jasno piše. Što sad? Jesu li otkazi opravdani i kakvi su to strašni pritisci s kojima je suočena ravnateljica Šimundić? Tko vodi ratove preko leđa pacijenata i tko snosi odgovornost za loše stanje u bolnici. U TNT dvoboju na ovu temu sučelit će se Ivana Kekin (Možemo) i Mislav Herman (HDZ).

Bavimo se i tužbama za švicarski franak. Za tri tjedna istječe rok do kojeg dužnici s kreditima u CHF-u mogu tužiti banke za preplaćeni tečaj. U Točki na tjedan govore Vuk Vuković i Marko Rakar, čija je tvrtka Druga fundacija nudila preuzimanje potraživanja građana prema bankama. Koliko su ugovora sklopili, zašto su banke bijesne i gdje oni u svemu vide priliku, objasnit će u TNT-u.

Zakonska odredba prema kojoj prednost pri upisu djece u vrtiće ove godine imaju djeca starija od četiri godine dodatno je zastrašila već ionako istraumatizirane roditelje vrtićaraca kojima je danas teže djecu upisati u vrtić nego na fakultet. Zašto se to dogodilo i kako će se riješiti, kada ćemo napokon doći do standarda da sva djeca imaju mjesto u vrtićima u našoj zemlji? O novom valu problema i nezadovoljstva u TNT-u govori Katarina Turković Gulin iz Udruge odgojitelja Sidro.

Aktualne teme komentiraju Tomislav Klauški (24/Express) i Đurđica Klanicir (N1).

Gledajte Točku na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!