Agencija za N1 objasnila kako su raskrinkali Vojkovićev pokušaj prijevare na natječaju za EU novac

Crna kronika 29. velj 202417:46 0 komentara
Sasa Miljevic/PIXSELL

Pratimo nove detalje u postupku protiv nekad moćnog poduzetnika koji je bio i ministar gospodarstva.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odgovorila je za N1 na pitanja o natječajima na kojima je sudjelovao Hrvoje Vojković sa svojom tvrtkom Naša farma.

Kažu da niti jedan ugovor s njim nisu sklopili budući da su utvrdili da ima nevjerodostojne račune. Europsko tužiteljstvo danas je priopćilo da se Vojković prijavio na tri natječaja, a sada iz Agencije za plaćanja pojašnjavaju da je podnio zahtjev za potporom tri tipa operacije u okviru jednog natječaja, Programa ruralnog razvoja.

“Naša farma podnijela je zahtjev za potporu na natječaju “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja – podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada koji je bio objavljen 2. lipnja 2021. godine”, navode iz Agencije i dodaju da su tijekom analize zahtjeva Agencija je posumnjali u vjerodostojnost računa što ih je Vojković priložio.

“U tijeku postupanja po prijavama nepravilnosti, Agencija za plaćanja je zatražila od nadležnog tijela AFCOS mreže provjeru vjerodostojnosti izdanih računa, te je zaprimila očitovanje, da računi za koje je uočena sumnja na nepravilnost nisu vjerodostojni”, objašnjavaju iz Agencije za N1. Zato je Agencija za plaćanja utvrdila nepravilnosti te obavijestila pravosudno tijelo za daljnje nadležno postupanje.

Europsko tužiteljstvo Vojkovića i njegovog suradnika za sada povezuje sa štetom od oko 400 tisuća eura, točnije toliko su tražili na natječajima, ali im novac, kako uvjeravaju iz Agencije, nije isplaćen.

Slučaj je tek na počeku i Vojković bi uskoro treba odobiti priliku očitovati se europskim istražiteljima na optužbe koje mu stavljaju na teret.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!