Policija za napadače na Tomića traži 30 dana zatvora

Vijesti 04. tra 201614:25 > 14:27
Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitska policija zatražila je maksimalnih 30 dana zatvora za dvojicu napadača na Antu Tomića. Ispitani su u Prekršajnom sudu u Splitu i pušteni. Sada im je žao i kaju se. Tomića otprije nisu ni poznavali, no jasno je da su reagirali jer im se ne sviđa što i kako piše.

Policija im je izrekla i zabranu približavanja i kontaktiranja Ante Tomića, a postupak bi se trebao privesti kraju za dva tjedna kada se saslušaju Tomić i 38-godišnjak kojeg je okrivljeni 22-godišnjak udario šakom u glavu, piše Index.

Prema optužnom prijedlogu splitske policije, 27-godišnji okrivljenik je verbalno napao Tomića. Kazao mu je “jugoslavenčino, komunjaro” i uzeo šešir sa glave te se počeo udaljavati. Sve se dogodilo u četvrtak nakon Pričigina, festivala pričanja priča, na platou pred Domom mladih.

Splitska policija uhitila je 27-godišnjaka još iste večeri. Izmjereno mu je više od jednog promila alkohola. 22-godišnjaka su uhitili idućeg jutra. Prijavljeni su za prek

 ršaj članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, što se kažnjava sa do 30 dana zatvora ili novčanom kaznom do 350 DEM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.