“Bio bi minimum pristojnosti da se šefica Povjerenstva izuzela iz te odluke”

Vijesti 22. ožu 202313:54 1 komentar
N1

Komunikacijska stručnjakinja, Ankica Mamić, gostovala je u studiju N1 gdje je komentirala aktualnu političku situaciju u zemlji.

O sve većem broju prosvjednika u Hrvatskoj, Mamić kaže da je država u protekle dvije godine stalno slala poruke da će oni rješavati sve probleme. “Pogotovo se to odnosi na covid krizu, i stvorena je takva slika da sve probleme rješava država. Ona to nit može, niti hoće, niti treba. Primjerice, ljudi bi se trebali sve više početi brinuti o svojim mirovinama jer ovaj prvi stup nije dovoljan za pristojan život”, rekla je.

“Za visoke prireze i poreze mi ne dobivamo adekvatnu uslugu jer ni jedan sektor ne radi kako treba i imamo previše plaćenih. Kada pogledate prirez u Zagrebu rekla bih da je život u gradu nema tu kvalitetu”, dodala je.

Što se obnove grada nakon potresa tiče, kaže da nitko u to ne želi taknuti. “Kad se dogodio potres rekla sam da će Vlada trebati osnovati tijelo koje će se baviti samo time. Fond je osnovan, ali je imao krizu upravljanja i vidjeli smo da ništa od toga pa je sada sve prebačeno na ministarstvo. Očito nema osobe koja to može pokrenuti. Strašno je da smo potrošili tri godine”, smatra Mamić.

“Uvijek je odgovaran onaj tko se time bavi, a to su ministarstvo i Fond. Očito da prva dva ministra nisu bila dobra, a Bačić je tek došao pa ćemo vidjeti. Pogotovo sada kada imate novac na raspolaganju”, dodala je.

“Premijer je svoju politiku koncentrirao na vanjsku politiku jer je to njegov fokus, a mi nemamo snažnu političku osobu koja se bavi problemima unutar zemlje, nemamo snažnu osobu na mjestu podpredsjednika Vlade. Kada vidite vladu vidite da nemamo puno politički moćnih ljudi”, napominje Mamić.

O aferi predsjednice Povjerenstva za sukob interesa, o čemu je pisao N1, kaže da bi bio minimum pristojnosti da se ona izuzela iz tih odluka. “Nije povjerenje u institucije nastao s Plenkovićevom vladom, to traje još od početka zemlje. Institucije se bave svojom reputacijom, a trebali bi”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare