Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti

Vijesti 25. lip 202108:06 > 08:58 0 komentara
ECDC

Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se zazelenila.

Na revidiranoj karti ECDC-a Hrvatska je ipak u potpunosti zelena, što je pokazatelj da se Hrvatska nalazi među sigurnim destinacijama po pitanju epidemije koronavirusa.

Da Hrvatska bude među ‘zelenim’ državama očekivali su i naši dužnosnici, no iznenađenje je stiglo jučer kada je Hrvatska bila označena sivom bojom.

 

Sivom bojom na mapi ECDC-a označene su države s ‘nedostatnim informacijama’ ili ukoliko se testira manje od 300 ljudi na 100.000 stanovnika. Dr. Bernard Kaić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) objasnio je za Jutarnji list kako to da se Hrvatska našla u sivoj zoni. Rekao je da su podaci sačinjeni, ali ‘falio je jedan klik’ da budu i poslani. Greška je u međuvremenu ispravljena pa je i ECDC upotpunio podatke.

ECDC je europska agencija sa sjedištem u Stockholmu, a njene covid-karte pokazatelj su i za turiste je li sigurno ići na negu destinaciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!