Organizator alke: Bulj ima svoje mišljenje, mi smo legalisti

Vijesti 06. kol 202118:41
ivan nasić
Izvor: N1

Tajnik Viteškog alkarskog društva Ivan Nasić gostovao je u Dnevniku N1 gdje je komentirao i objasnio kako će u nedjelju izgledati 306. Sinjska alka.

“Prošle je godine alka bila u sličnim okolnostima, ali ove je godine nešto opuštenije. Ove godine može biti popunjena polovica gledališta, oko 2.500 gledatelja. Prošle godine smo morali personalizirati ulaznice, ostavljati kontakte. Ove godine je preduvjet covid putovnica ili negativan test ne stariji od 48 sata”, rekao je Ivan Nasić.

VEZANE VIJESTI

Ističe kako su u Sinju organizirali pet punktova za brza testiranja koja će raditi po cijele dane, osim noćnih sati. “Trkalište je ograđeno. Imamo dvije kontrole – epidemiološku kontrolu i identifikaciju”, dodaje Nasić.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i načelnik sinjskog Stožera Civilne zaštite Denis Bobeta ponovno su danas zatražili ukidanje zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon ponoći u danima Alke i Velike Gospe jer ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“On ima svoje mišljenje, mi smo organizatori, imamo odgovornost. Legalisti smo i što nadležni odrede, toga se držimo”, komentirao je Nasić.

Dolaze i olimpijci

Ističe da u nedjelju očekuju predsjednika Republike koji je pokrovitelj, predsjednika Sabora i Vlade, niz ministara, velik broj veleposlanika i diplomatskih službenika, saborskih zastupnika, privrednika, gostiju… “Doći će i naši olimpijci”, napominje.

Svečani vojvodin prijem u Alkarskim dvorima uoči početka alke ove je godine također reduciran i usklađen s mjerama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar