Peternel: Građanima je bitno je li trava pokošena, ne koliko je novca u blagajni

Vijesti 01. lip 202315:02 1 komentar
N1

Čelnik zagrebačke organizacije Domovinskog pokreta i zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba Igor Peternel u Novom danu osvrnuo se na jučerašnje izjave gradske uprave na Dan Grada.

Očekivano, kao oporba ne slaže se da je Zagreb svakim danom bolje mjesto za život.

“Nema potrebe da ja išta mislim. Misle naši sugrađani. Grad nikada nije bio ovako zapušten, rekao bi i zdravstveno opasan. Imat ćemo ogromne količine alergena, krpelji i komaraca. Na sve to ide i otpad koji se rijeđe odvozi. To su procesi opasni po javno zdravlje.”

Na pitanje vidi li pomak gradske uprave jer je zatečeno stanje bilo katastrofalno i terbalo je čim brže stabilizirati financije i reorganizirati gradsku upravu, Peternel i dalje smatra da stanje nije nikad bilo gore.

“Da se razumijemo, za građane grada Zagreba ništa ne znači da li su oni stabilizirali gradsku blagajnu ili nisu. Građanima je bitno da kad plaćaju prirez dobiju određenu uslugu. Imate nezadovoljne djelatnike Čistoće i ZET-a, raspada se bolnica Sveti Duh. S koliko novca se Tomašević budi, to građanima nije bitno već da se kosi redovito, da se smeće odvozi redovito… Došli su kao vlast koja se bavi komunalnim pitanjima a bave se svima osim time.”

Je li se nekad dogodilo da neki grad u Hrvatskoj ode u bankrot?

“Nije. Ne vidim epohalne mjere koje su napravili da bi mi ih mi trebali pozdravljati. Ja sam profesor, moram se držati cjelina. Tomašević iz većine cjelina ima neprolaznu ocjenu. Milan Bandić je imao neke svoje prednosti, ali i ozbiljne mane. Njegova vlast se izlizala i došla do kraja. Primjerice, trava je za vrijeme Bandića bila pokošena. Tomašević je došao, a nije se pripremio. Nisu bili potpuno informirani, nisu imali ljude ni kapacitete.”

Kad je HDZ u oporbi, oni imaju svugdje svoje ljude i sve saznaju. Stranke koje preuzimaju vlast su pripremljene.

“Nije Možemo! bio novi, pripremali su se, a došli su nespremni.”

Peternel je nedavno kosio travu ispred Zagrebačkog holdinga na press konferenciji kako bi skrenuo pozornost na zarasle zelene površine. Na argument iz Zrinjevca da mehanizacija koju koriste ne može kositi dok je trava vlažna kaže:

“Ne razumijem se u tehnologiju, ali kada ste gradonačelnik imate odgovornost i zapovjednu odgovornost. Danas se treba pripremiti za iduću sezonu snijega. Sada se popravljaju kamioni. Tako se trebalo pripremiti za sezonu košnje. Nije se pripremio. Domovinski pokret je namjerno napravio performans da ukažemo na zapuštenost. Zvuči banalno, ali je izuzetno važno.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.