Što turisti kažu na gužve na cestama? “To je nenormalno, iduće godine nećemo dolaziti u Hrvatsku”

Vijesti 20. srp 202420:06 0 komentara

Današnji dan jedan je od onih nekoliko subota u godini kad pratimo veliku zamjenu gostiju na Jadranu.

Kilometarske kolone prema moru, ali i prema kopnu – krenuo je jedan od udarnih turističkih vikenda. Na Lučkom se čekalo oko dva sata, što je nekima već u startu pokvarilo putovanje na more.

“Ovo je sramota što se ovog tiče. Deset kilometara duži red, dva sata smo čekali. To je nenormalno.” Jeste spremni za dalje? “Pa jeste, ali iduće godine ne vjerujemo da ćemo dolaziti u Hrvatsku”, poručio je Miha iz Slovenije.

“Ovde smo već dva sata ispred Zagreba. Na ulazu u Zagreb čekamo, a ko zna kolika je gužva sad još dole do mora.” Gdje idete? “Idemo do Poreča”, rekao je Zoran koji putuje iz Beograda.

“Nemam riječi. Krasne kolone. Super”, bio je kratak Ribol iz Češke.

Najveće su gužve bile na autocesti od Zagreba do Bosiljeva te od tunela Sveti Rok prema Zadru zbog prometnih nesreća.

Bilo je i onih kojima kolone nisu pokvarile raspoloženje.

Jeste očekivali gužve? “Jesan jesan. Vrime je godišnjih odmora i tako.” Kako ste se spremili za to? “Pa lipo. Para u đžep i goriva da ima dovoljno, pojist’, popit i šta triba više”, rekao je Dragan Žderić koji putuje iz Njemačke.

Milijun gostiju na moru

Kroz Lučko je danas do 14 sati prošlo 20 470 vozila, a na moru trenutno uživa oko milijun gostiju. Najviše u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji te na Kvarneru. U Crikvenici uživanje u odmoru nije pokvarila ni kiša

“Lijepo je ima naroda uvijek. Mene ne može ništa spriječit da se kupam.” Znači kiša ne smeta? “Ne smeta. Imam šator kad je kiša se sakrijem, malo izletim i ekstra”, poručila je Ena iz BiH koja uživa na plaži u Crikvenici.

“Pa nije dosadno. Tko si zna naći zabavu, nije dosadno” poručio je Valentino iz Petrinje.

“Baš je odlično. More je odlično, toplo.” Nema gužve? “Nema, baš prekrasno”, zadovoljan je Mladen iz Garešnice.

Jesmo li u udarnom vikendu prešli broj od milijun gostiju na dnevnoj bazi, bit će poznato kroz dan ili dva – zbog naknadnih unosa podataka u sustav eVisitor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!