Tajnik Viteškog alkarskog društva otkrio po čemu je posebna 307. Alka

Vijesti 07. kol 202218:21 > 18:22 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL/ilustracija

Ivan Nasić, tajnik Viteškog alkarskog društva, u Dnevniku N1 televizije gdje je komentirao kako protječe ovogodišnja Sinjska alka.

“Alka je nastala na temelju jedne pobjede u ratu, ali Alka u 21. stoljeću zbližava ljude”, rekao je Nasić pa pojasnio po čemu je ovogodišnja Alka posebna:

“Posebnost ove 307. Alke je to da po prvi put nazoči jedan strani državnik, predsjednik druge države.”

Podsjetio je da su Sinjskoj alci ranije prisustvovali i dva cara, dva kralja i sedam predsjednika, a danas je to po prvi put učinio i jedan strani predsjednik, Borut Pahor.

N1

Slovenski predsjednik Borut Pahor koji u Sinju u društvu s Milanovićem, izjavio je da je da je prvi puta na Sinjskoj alci na koju su ga pozvali predsjednik Milanović i Viteško alkarsko društvo (VAD).

“Čast mi je danas biti u sinju, to je ilustracija sjajnih odnosa između Hrvatske i Slovenije i tako treba i ostati jer živimo u jednom svijetu gdje trebamo prijatelje naročito susjede”, rekao je Pahor ranije.

U Sinju su danas i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović, a Nasić dodaje da Alku već 14 godina posjećuje cijeli državni vrh.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!