U HŽ-ovom vlaku izmjereno čak 36 stupnjeva, putnici bijesni

Vijesti 12. kol 202116:56 2 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon niza pritužbi korisnika, problemi se u HŽ vlakovima se nastavljaju.

U vlaku koji je 30. srpnja vozio na relaciji Zagreb – Osijek u 16:35 sati izmjereno je 36,1 stupanja. Slična situacija se ponovila i 10. kolovoza kad je temperatura premašila 34 stupnja.

Prema riječima jednog od konduktera zaposlnih u HŽ-u, problem uglavnom nastaje kad se vagoni prikopčaju na novu lokomotivu, ondosno kad dođe do problema u “prespajanju električne energije”.

“Vagoni krenu ispravni iz Zagreba, ali kad se prespoje u Koprivnici, nastane problem sa strujom i zbog toga neki vagoni imaju klimu, a neki nemaju. Mi pišemo izvješće nakon svake vožnje, ali za vrijeme vožnje ne možemo ništa”, rekao je kondukter Jutarnjem listu.

Putnici se žale i za vrijeme vožnji i naknadno, ali problemi se ne rješavaju, često i kondukteri izgube živce pa budu neugodni prema putnicima i ne trude im se strpljivo objasniti.

Iz HŽ-a nisu odgovorili na pitanja Jutarnjeg o tome tko je odgovoran za takve uvjete vožnje, niti su rekli uvažavaju li naknadne reklamacije.

Naglašavaju kako su svjesni činjenice da vožnja u neklimatiziranim vagonima dovodi do nezadovoljstva putnika pa zato, kako bi se podigla razina usluge, HŽPP nabavlja nove vlakove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (2)

Prikaži sve komentare