Zagorski župan o rastu broja zaraženih: Bojim se da mirne jeseni neće biti

Vijesti 20. kol 202115:37 0 komentara
Armin Durgut/PIXSELL/ilustracija

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 10 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a incidencija na 100.000 stanovnika iz tjedna u tjedan raste, rečeno je u petak na konferencije za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavile su se četiri osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 50. U samoizolaciji su 34 osobe.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su dva pacijenta s koronavirusom.

VEZANE VIJESTI

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber naglasio je da broj novooboljelih u sedam dana na 100 tisuća stanovnika i dalje raste.

„Prosjek na današnji dan je 30, prije tjedan dana je bio 16, a prije dva tjedna deset. Vidi se veliki porast“, rekao je Skuliber.

Porastao je i postotak pozitivnih u broju testiranih, u dva tjedna s 4,6 na 7 posto.

Marina Stanković Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo kazala je da zaostaju za državnim prosjekom u cijepljenju odraslih osoba, koji je dosegao 50 posto.

„Mi smo danas na 43,4 posto završenog cijepljenja. Cijepimo svim cjepivima, no manja je potražnja za Modernom i AstraZenecom“, rekla je Stanković Gjuretek dodavši da se održava brojka od oko 1500 cijepljenih tjedno.

Za novooboljele je rekla da dominiraju povratnici s ljetovanja i njihovi obiteljski kontakti.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar naglasio je da ponovo imaju hospitalizirane pozitivne osobe, kojih će, s porastom broja oboljelih, biti i više.

„Prije mjesec dana sam rekao da bih volio da imamo mirnu jesen. Bojim se da, ako nastavimo ovim tempom, mirne jeseni neće biti“, rekao je Kolar i ponovo pozvao na cijepljenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!