Zašto se prevrnuo traktor s maturantima? Evo što kaže vatrogasni zapovjednik

Vijesti 26. svi 202313:49 0 komentara
Istarski.hr

Traktor s prikolicom na kojoj su se nalazili maturanti koji slave Norijadu prevrnuo se u petak oko 10.40 sati na cesti Labin - Prtlog te je više maturanata pritom ozlijeđeno.

Ozlijeđeno je 16 maturanata, a 14 ih je prevezeno u pulsku bolnicu. Dvoje ih je prevezeno u riječku bolnicu.

“Za sada ih je u Opću bolnicu Pula stiglo osam, troje ima ozbiljnije ozlijede, pet je još u evaluaciji. Trenutno se na terenu radi trijaža i očekuje se dolazak još ozlijeđenih maturanata u OB Pula”, rekla je ravnateljica Irena Hrstić, a prenosi Index.

“Troje ostaje sigurno u bolnici. Dvoje će ih ići na operaciju, jedno zbog loma ekstremiteta. No, stabilno su i nisu u životnoj opasnosti. Niti jedno dijete nema ozljede glave. Od 14 zaprimljenih, 11 je djevojaka, a tri su mladića”, navela je.

“Nitko nije životno ugrožen i po obradi koju smo dosad napravili ne trebalo biti drugačije. Svi su u dobi od 17 do 19 godina”, dodala je.

Saša Stepančić, zapovjednik JVP-a Labin, za N1 je kazao da je gotova intervencija na mjestu nesreće te je objasnio što ih je dočekalo na mjestu događaja.

Sletjelo je vozilo, traktor, gdje je bilo do 14 ljudi. Osam je ozlijeđeno, zbrinuli smo ih u Pulu i Rijeku. Uključeni su vatrogasci, hitna medicinska služba i Crveni križ”, naveo je Stepančić.

“Akcija je završena i u tijeku je očevid. Ostali maturanti su na putu kući”, dodao je.

Stepančić je naveo i što je, prema neslužebnim informacijama, uzrok nesreće. “Navodno je došlo do pregrijavanja kočnica i otpuštanja istih i vozilo je sletjelo 20 metara u provaliju.”

Istarski.hr

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!