Turistički agenti iz Teksasa u studijskom posjetu Hrvatskoj

Biznis 07. lip 202113:25 > 13:27
rovinj, more, jadransko more, sunce, istra
Izvor: Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U Hrvatskoj boravi deset američkih turističkih agenata iz Teksasa radi upoznavanja luksuzne turističke ponude koja je na američkom tržištu vrlo tražena, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

“Teksas je vodeća država u SAD-u u mnogim industrijama, uključujući i turizam. Od 2002. Teksas ima drugi najveći bruto domaći proizvod u SAD-u i predvodi u prihodima, i sada je iznimno dobar trenutak za dodatno pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija za putovanja, pogotovo u luksuznom segmentu”, poručila je iz SAD-a direktorica HTZ-ovog predstavništva u Los Angelesu Iva Bahunek.

Naglašava i da su zbog visokog stupnja procijepljenosti američki državljani spremni putovati, te se očekuje da će većem broju dolazaka iz SAD-a u Hrvatsku pridonijeti i izravni letovi ovog ljeta iz New Yorka prema Dubrovniku.

Boravak teksaških agenata u Hrvatskoj organizirali su to HTZ-ovo predstavništvo i pulska turistička tvrtka Uniline, u devet dana obići će Zagreb, Rovinj, Pulu, Motovun, Opatiju, Plitvice i Šibenik te Dubrovnik, Split, Hvar, Trogir i Zadar.

“Bitno je da se upravo sada kada je Hrvatska otvorena za strane turiste organiziraju ovakva studijska putovanja, jer je to i najbolji način predstavljanja destinacije. Naši gosti, agenti, u živom obilasku lokacija doživljavaju Hrvatsku kako se ne može prenijeti regularnim marketinškim kanalima, a do sada su na društvenim mrežama već podijelili i stotine fotografija i videa svojih doživljaja”, ocijenila je direktorica prodaje u Unilineu Martina Tomić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar