Bivši načelnik Segeta Donjeg optužen za plaćanje ručkova i večera općinskim novcem

Crna kronika 01. pro 202312:34 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Uskok je u petak podigao optužnicu protiv bivšeg HDZ-ov načelnika Segeta Donjeg i nekadašnjeg saborskog zastupnika Vinka Zulima kojom ga tereti da je za privatne ručkove i večere iz općinskog proračuna platio 40.862 eura.

Tužiteljstvo je, ne navodeći Zulimov identitet, izvijestilo da bivšeg načelnika Segeta Donjeg tereti zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Prema Uskoku, Zulim je 2017. i 2018. neopravdano trošio općinski novac u privatne svrhe u ugostiteljskim objektima na području Segeta Donjeg, Segeta Vranjice, Boraje i Šibenika.

Zulimu se stavlja ne teret i da je na računima lažno navodio svrhu ugošćivanja te je svojim potpisom odobravao plaćanje računa.

Ujedno je naložio da se općinskim novcem podmire troškovi proslave za postignute rezultate na lokalnim izborima, iako za to nije bilo osnove, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok je, pokrenuvši istragu protiv Zulima u listopadu prošle godine, naveo da je bivši načelnik vlastoručno pisao obrazloženja za takva druženja, tvrdeći da su ugošćivani članovi raznih povjerenstava, udruga i predstavnika državnih institucija, a zapravo se radilo o članovima HDZ-a kao općinske vladajuće stranke te pojedinim općinskim djelatnicima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!