Gori u Zagori i kod Umaga: Povukli se kanaderi, gašenje nastavljaju vatrogasci

Crna kronika 26. kol 202215:12
Izvor: Dalmacija danas, Ilustracija

Dva kanadera već su se uključila u gašenje požara u Zagori, a dva su zatražena i na požarištu kod Umaga.

Na području Vrgorca – Ravča u Splitsko-dalmatinskoj županiji izbio je požar otvorenog prostora.

U intervenciji gašenja sudjeluju vatrogasci DVD-a Zagvozd, Baška voda i Vrgorac, a u jednom trenutku gasila su ga tri kanadera, javlja Dalmacija danas.

Oko 17:20 stigla je obavijest da su dva kanadera napustila požarišta, a pola sata kasnije to je učinio i treći pa su na terenu ostale samo zemaljske snage.

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je o još jednom požaru otvorenog prostora koji je izbio u popodnevnim satima u blizini Umaga, kod turističkog naselja Katoro. Nešto iza 15 sati taj je požar stavljen pod kontrolu zbog čega je zaustavljeno angažiranje zračnih snaga te su također ostale samo zemaljske snage.

Gorila je bjelogorica i nisko raslinje, a vjetar otežava gašenje u kojem sudjeluje 25 vatrogasaca sa 8 vozila iz JVP-a Umag i DVD-a Umag, a uzbunjuju se i ostala društva s područja Umaga.

“Gori u blizini turističkog naselja, ali objekti nisu ugroženi. Uz vatrogasce, u gašenje su pozvana i dva Canadaira i vjerujemo da će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu”, kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar