N1 komentar: Kaos na sudovima – Vlada ne reagira peti dan, čekaju ponedjeljak?

N1 Komentar 09. lip 202309:35 2 komentara

Donosimo jutarnju analizu naše Katarine Brečić.

Službenici na sudovima i državni odvjetnici ne odustaju. Danas je četvrti dan štrajka, budući da je jučer bio blagdan, krenuli su u ponedjeljak i ne odustaju od zahtjeva za povećanjem plaća. Premijer je odlučio povećati plaće od 60 do 100 eura i što se tiče službenika na sudovima, oni su umanjili zahtjeve. Prvo su tražili za 400 eura jer su i plaće oko 700 eura, a sad su korigirali, traže 300 eura i ne odustaju.

Trenutno vlada kaos, ročišta se ne održavaju, osim onih hitnih, i ništa se ne može obaviti, odvjetnici i klijenti dolaze ne sudove i okreću se kući. Vlada ne reagira peti dan. Možda su spojili Tijelovo s vikendom pa čekaju ponedjeljak da ih pozovu na razgovore.

Ministar Malenica nakon razgovora u ponedjeljak nije učinio ništa. Vlada je navodno spremna na nove razgovore, prijedloge i ponude, otkrio je to predsjednik HSS-a Dario Hrebak, koalicijski partner HDZ-a.

Ostali su zadovoljni jer povećanje od 60 do 100 eura, ovisno o koeficijentu odnosi se na medicinske sestre, nastavnike, policajce… Novi zakon bi konačno trebao ujednačiti koeficijente i poslove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.