Mamićevi odvjetnici napali USKOK: Ovo je zlouporaba prava

Vijesti 09. velj 201618:51 > 18:54
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zdravko Mamić nije više izvršni predsjednik Dinama. Pritisnut s tri istrage koje ga terete da je oštetio klub za milijunske iznose, odlučio je da je tako bolje za Dinamo. To ne znači da odlazi iz kluba, bit će - kako je najavio - savjetnik.

U društvu dvoje odvjetnika Zdravko Mamić se u Dinamu posljednji put pojavio kao čelnik kluba.

‘Od danas više nisam izvršni predsjednik GNK Dinamo, da bi Dinamo u koji sam se zaklinjao toliko godina mogao nesmetano ići u budućnost’, kazao je Mamić novinarima. 

Brine se da će njegovo ime biti zlorabljeno te da će smetati razvoj kluba. ‘Od danas sam savjetnik kluba’, kazao je. Uslijedio je polusatni monolog o tome što se u klubu postiglo od početka stoljeća, a najveći rezultat ostvarili su u, kako kaže, najvećoj krizi čovječanstva. I sve bi bilo u redu do, kako Mamić kaže, 2009. godine i izjave Ive Josipovića, koji je kazao kako u Hrvatskoj u nogometu postoji mafija.

Prema njegovim riječima sve se nastavillo s Milanovićevom Vladom, pokušajem isušivanja močvare, što je rezultiralo s otvaranjem tri USKOK-ove istrage. ‘Ugrožena su sva moja ljudska prava i cijele obitelji’, kazao je Mamić. Mamićevu obranu potom je podebljao odvjetnički tim, koji kaže da ih sve podsjeća na slučaj Sanader.

‘Dakle, kreće se s velikom hajkom, sa silnim pritiskom, a još uvijek nismo vidjeli u spisu teze koje bi potvrđivali teze tužilaštva’, kazala je odvjetnica Jadranka Sloković.

Čedo Prodanović još je oštriji, kaže da se ovdje vrši zlouporaba prava čime je osobito napao USKOK. ‘USKOK u određenim situacijama ide s optužbama da postoji odgovornost, a da se banalne stvari ne provjeravaju’, kazao je Prodanović. Odvjetnici kažu da ih čeka borba. Svjestan je toga i novi savjetnik Dinama, koji uz odlazak opet konkurenciji poručuje kako će Dinamo biti prvi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.