Mamić progovorio o poznanstvu s predsjednicom

Vijesti 21. srp 201613:51 > 13:52
Ivo Cagalj/PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

Čelnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je u četvrtak u sjedištu Uskoka dao izjavu da ne stoji iza prijetnji Cvitanu, a Državno odvjetništvo nije željelo komentirati Mamićev dolazak. Mamić, pak, jest.

“Nisam naručio ubojstvo Cvitana, inzistiram na poligrafu”, kazao je Mamić opisavši kako je došlo do toga da uopće od u USKOK. O tome čitajte OVDJE.

Mamić je, potom, komentirao i odnos s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, čiji je jedan od donatora prijašnjih kampanja. Rekao je da joj je u dva navrata donirao 10 tisuća kuna.

“Predsjednicu sam upoznao na jednoj večeri u Bruxellesu. Ona je tada bila u NATO-u. Družeći se s njom u to vrijeme, Čičak i ja smo rekli da je ona naša heroina i da će biti predsjednica. Ona se nasmijala i rekla da je daleko od toga i da radi drugi posao. I gle čuda, ona se pojavila i postala predsjednica.

Dva puta sam bio mali donator po 10 tisuća kuna. Iz simpatije. Ja to dnevno podijelim siromasima diljem Hrvatske. Zašto jednoj dami ne bih dao 10 tisuća kuna? To radi cijeli svijet. U jednom trenutku smo iz zahvalnosti rekli da idemo napraviti večeru za našu dušu. Kako je ona mogla znati za to tko je tamo pod istragom? Proveselili smo se i više se nismo vidjeli. Gdje je problem? Nikoga od vas ne zanimaju njezina djeca koja to moraju čitati. Tko ima pravo pisati, pričati i govoriti o takvim bljuvotinama. Žao mi je te dame što zbog mene, a nisam joj ni kriv ni dužan, to prolazi. Da sam zada znao da sam pod istragom sigurno joj se ne bih pojavio tamo na večeri. Ali da joj se to radi i izmišlja, to je dno dna”, kazao je o odnosu s predsjednicom.

Podsjetimo, o Mamiću je u emisiji Točka na tjedan govorila predsjednica:

“On je moj poznanik i susrela sam se s njim i na društvenim događanjima i to nisam krila. U malom iznosu je sponzorirao moju kandidaturu, no to nije bitno jer je bio jedan od mnogih, a ja sam bila najveći osobni donator svoje kampanje. Prema svima se odnosim jednako. Nemam utjecaj, niti bih njega ili bilo kojeg drugog preferirala pred organima, ali isto tako kao predsjednica se moram držati stava da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno. Najlakše bi bilo da se povodim javnoj histeriji i da optužim Zdravka Mamića javno kao i svi ostali. Dobila bih političke bodove, ali oni me ne zanimaju. Zanima me sustav ove države i zaštita svakog pojedinca. Neka institucije rade svoj posao, neću se miješati, ali štitit ću slobodu i integritet svakoga. Ne sjećam kad sam zadnji put vidjela Mamića, a moram reći da sam na svoj rođendan lani bila u krugu svoje obitelj u Bruxellesu i to se može lako provjeriti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.