"Pogrom nad obitelji Mamić podsjeća na lov divljih zvijeri"

Vijesti 23. lip 201710:59 > 12:21
N1

Savjetnik Dinama, Zdravko Mamić, u zagrebačkom hotelu Sheraton održao je konferenciju na kojoj se obrušio na novinare i zaprijetio im tužbama.

Na kraju monologa koji je trajao sat i pol Mamić je novinarima uputio poziv da postave pitanja, a potom se ustao i obračuno s jednim od novinara: “Ne mogu te slušati jer ti si jedan zločest čovjek, baš onakav o kakvim sam danas pričao, izgubio si moje povjerenje.”

Mamić je zaprijetio novinarima tužbama: “Nikad nisam tužio niti jednog novinara, a vi mene jeste. Kasirali ste me, a nikada mi nitko nije presudio protiv mene, sam jedanaput. Svi drugi su od mene uzeli lovu, toliko vam je do časti dok ne čujete šuštanje eura. Za svaku klevetu koju čujem od sada, bit ćete tuženi, odvjetnički ured je dobio nalog na sve prati i čita.”

“Sve što dobijem od tužbi dat ću odvjetnicima da ih motiviram da vas gaze, ne zanima mi niti jedan eura”, dodao je.

“Rekli su da šutim, da ništa ne govorim. Ja sam prihvatio, jer sam bio poljuljan, ali ja znam više od njih svih zajedno. Pokušat ću vam danas prezentirati moju istinu i moje poglede na neke događaje, iako bi za druženje s vama trebalo danima da ja vama pričam, vi mene pitate i da se onda možda eventualno razumijemo”, počeo je Mamić svoje obraćanje.

“Ja se ne sjećam nijednog primjera otkad je hrvatska država stvorena da je nad jednom obitelji izvršen takav pogrom, takav mobing, koji apsolutno podsjeća na lov divljih zvijeri, kao nad obitelji Mamić. Nema pravne formule, nema pravne mogućnosti, nema životne mogućnosti koja nije upotrijebljena niti sredstva institucionalna i vaninstitucionalna da se moju obitelj uništi i da se uništi naš Dinamo. Ne biraju se sredstva”, rekao je Mamić.

“Krenut ću od događaja kad sam došao, 2000. godine, kad se nad Dinamo nadvio mrak, kad je vlada Ivice Račana i ministar inancija Crikvenac krenuo u obračun s nogometom i s Dinamom”, rekao je Mamić, pokazavši okupljenim novinarima sve novinske napise koji govore o tom dobu i kako je u to vrijeme izgledao Dinamo, “kad je, kolokvijalno rečeno, i Bog dragi dignuo ruke od Dinama”.

Kazao je kako Dinamo tad nije mogao dobiti nikakav kredit. “Onda sam ja imovinu moje cijele obitelji davao u banci kolaterale kao garanciju za kredite u Dinamu. To je moj početak u Dinamu, koji faktički nije više postojao, ostalo je od njema samo ime”, rekao je Mamić.

“Ljudi u klubu su ponosni na mene, a ja ispadam kriminalac”, rekao je Mamić.

“A sad nešto da vas nasmijem”, rekao je Mamić.

“Sudi se meni u Osijeku. Naravno, to je nezakonito. Suđenje nije zasnovano na zakonu i Ustavu RH. Ja živim u Zagrebu. Ako poznajem jednog ili dva suca kaznenoga na Županijskom sudu u Zagrebu, što je s onih 19 čestitih sudaca na Županijskom sudu u Zagrebu? Ja sam u Osijeku, jer oni koji mene tuže znaju da nisam kriv. Formira se u Osijeku optužno vijeće, a tamo bivši predsjednik Županijskog suda u Osijeku, Ninoslav Ljubojević, čovjek čiji sam ja transfer ugovora potpisivao 50 – 50 s njegovim sinom. Taj čovjek mi je bio u optužnom vijeću o kojem treba odlučiti da se meni treba suditi”, rekao je Mamić.

Za Modrića je Mamić rekao da ga je učio “sjediti, jesti, govoriti engleski jezik”, a novinare je opetovano nazvao gadovima koje “sram može biti što blate Modrića”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.