"Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene"

Vijesti 11. stu 201717:24 > 17:34
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Misterij oko toga je li Zdravko Mamić organizirao rođendansku proslavu predsjednici Kolindi Grabar Kitarović pokušala je razriješiti sama predsjednica.

“Ponovit ću ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju prije nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod mjerama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu”, kazala je Grabar Kitarović u razgovoru za Novu TV kao odgovor na pitanje može li sada reći kad je došlo do tog rođendana i je li bila na toj proslavi, a sve ne bi li se napokon više otklonilo misterij oko tog rođendana.

Na ponovljeno pitanje je li joj Zdravko Mamić organizirao rođendan, odvratila je: “Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa”.

Na novinarsku opasku da su se dogodile kasnije neke smjene u tajnim službama, pa se sve to nekako povezuje, predsjednica je ustrajala: “To apsolutno nema nikakve veze. Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima sa gospodinom Mamićem”.

“Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju godinu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih – pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti”, zaključila je, između ostalog, Grabar Kitarović u razgovoru za Novu TV.