"Kad Vlada uloži 18 milijardi kuna, vidjet će se rezultati"

Vijesti 24. velj 201819:43 > 19:47
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je nakon sjednice savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kako ova Vlada čini sve da se popravi stanje u Slavoniji te da je dosada ugovoreno 5 milijardi kuna za projekte.

“Radi se o novim farmama, novim travnim nasadima, staklenicima, podizanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta. Zasigurno cijeli paket nije vidljiv u punom obimu kako treba biti, ali zato ova vlada ima cijeli svoj mandat i kada do njegovog kraja bude uloženo 18 milijardu kuna rezultati će biti vidljiviji”, kazao je Tolušić novinaru RTL-a

Po pitanju 470 milijuna kuna iz mjere četiri, ministar je rekao kako taj novac nije izgubljen te da će se oni moći iskoristiti. Na pitanje hoće li ministarstvo riješiti problem poticaja za zemljišta koja se ne obrađuju, Tolušić je kazao kako se zadnjih godinu dana vidi veliki pomak. “Puno je onih koji nisu koristili zemljište na pravi način i oni su sankcionirani”, kazao je ministar i dodao kako će se u novom Arkod pravliniku od idućeg tjedna putem interneta moći vidjeti sve čestice koje se obrađuju. Pozvao je i da se prijave sve napravilnosti.

Na upit o cijeni mlijeka ministar je kazao kako očekuje da će zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi koji od 31.3. kreće u primjenu riješiti problem dampinga cijena. “Uvjeren sam da se litra mlijeka ne može prodavati u trgovini za 3 kune i da je to cijena ispod proizvođačke”, kazao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.