Uzelac oštro o kandidaturi Glunčića za voditelja ERS-a

Vijesti 27. ožu 201811:08 > 11:17
N1 Hrvatska

Slobodan Uzelac, bivši član Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, kazao je u progamu N1 da bi državni tajnik Matko Glunčić izražavao stavove koji nisu samo protivni kurikularnoj reformi nego i nekim temeljnim civilizacijskim vrednotama.

Na pitanje kako je moguće da se Glunčić prijavio za voditelja ERS-a iako je ranije kao član Vijeća roditelja opstruirao provedbu reforme, Uzelac kaže da ne zna kako je to moguće.

“Ne znam kako je to moguće? Da sam mu ja ministar, ne bi mu palo na pamet da se tako nećega lati. Nadam se da će na to naići ne samo kod ministrice nego i kod premijera. Stavove koje je kazao javno ne samo da su protivni kurikularnoj reformi nego i nekim temeljnim civilizacijskim vrednotama”, kazao je Uzelac.

Podsjetimo, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u nedjelju u emisiji Točka na tjedan kazala da nije realno očekivati da će Glunčić biti izabran za voditelja ERS-a.

“Njegova prijava je legitima, ali nije realno očekivati da bi on to mogao voditi. Čovjek koji govori protiv programa, mislim da to baš nije mudro i da tome svakako treba posvetiti posebnu pažnju”, kazala je i dodala da će biti protiv toga da se Glunčića imenuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.