Snažna oluja zahvatila dijelove Hrvatske

Vijesti 12. svi 201817:51 > 17:52
N1

Olujno je nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, pljuskovima i ponegdje tučom zahvatilo je pojedine dijelove Hrvatske u subotu u poslijepodnevnim satima.

Gospić i okolicu u subotu malo prije 15 sati zahvatilo je snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom.

Led velićine lješnjaka je za desetak minuta otresao lišće i tek zametnute jabuke, kruške i druge voćke, pričinivši štetu, koja će biti naknadno utvrđena. Ulice Gospića preplavilo je na trenutak više od 10 centimetara oborina.

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj doznaje se da je oko 15 sati na cesti Gospić- Karlobag u predjelu Takalice s kolnika sletio motociklist. Na mjesto nesreće odmah je stigla policija i Hitna pomoć, a za sada nije poznato kakve su ozljede motociklista.

Jači razvoj oblaka očekuje se i u nedjelju, naime prema vremenskoj prognozi DHMZ-a, u noći i ujutro bit će pretežno vedro, ponegdje u kopnenim predjelima kratkotrajna magla. Potom, međutim, slijedi oblačnije vrijeme, a uz jači razvoj oblaka može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 15 do 18 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C.

Danas je nevrijeme zahvatilo i susjednu Sloveniju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram